Mokomosios virtuvės įrangos stendas su skirtingais mokymo moduliais
Kaina su PVM: 0.00€
Prekės aprašymas
Pramonės
revoliucijos 4.0 mokomosios virtuvės įrangos kompleksas
Paskirtis:
Skirtas virėjų,
konditerių, padavėjų-barmenų bei kitų maitinimo sektoriaus specialistų mokymui
pagal modulinio mokymo programas. Įranga pritaikyta skaitmeniniam, žaliajam,
integruotam ir ateities kompetencijomis grįstam profesiniam ugdymui.
1. Sistemos
architektūra ir sandara
Kompleksą sudaro
atskiri tarpusavyje sujungti moduliai, kurie suformuoja vientisą,
centralizuotai valdomą, nedalomą mokymosi aplinką. Kiekvienas modulis atlieka
savarankišką funkciją, tačiau visi kartu integruojami per bendrą valdymo
sistemą ir bendrą mokymo sistemą.
2. Moduliai ir
jų funkcijos
2.1. Roboto
sistemos modulis
- Apjungia visas darbo stotis
automatizuotais transportavimo ir maisto gamybos sprendimais
- Robotas geba bendradarbiauti su
žmogumi (cobot principu).
- Saugus, mokymui pritaikytas,
aprūpintas sensoriais ir valdikliais.
2.2.
Virtualios realybės (VR) modulis
- VR akiniai ir turinys mokymui: maisto
ruošos simuliacijos, higienos, darbo organizavimo scenarijai.
- VR interaktyvi sąsaja leidžia
imituoti realias virtuvės situacijas.
- Maisto gaminimo proceso išbandymas
virtualioje erdvėje, kas skatina ekonomišką maisto naudojimą ir prisideda
prie žaliojo kurso.
2.3. 3D holografinis
modulis
- Kompiuteris su išlendančiais
holograminiais vaizdais (pvz., maisto ruošos eiga 3D formatu).
- Naudojama teoriniam ir vizualiniam
mokymuisi.
- Holografinio mokymo procese mokinys
holografiniu principu mato gaminamo maisto produktus ir iš jų gali
pagaminti skirtingus maisto produktus.
2.4. Išmaniojo
ekrano modulis
- Centralizuotas valdymo centras,
perduodantis informaciją į visus modulius.
- Valdymas liečiamuoju ekranu, sąsaja
su planšetėmis, telefonais.
2.5.
Programinės įrangos modulis
- Skirta visų modulių stebėjimui,
užduočių skyrimui, mokinių veiklos sekimui.
- Suderinama su debesų sprendimais
(Cloud), MDM valdymu.
- Galima integracija su Moodle ar
kitomis LMS sistemomis.
3.
Technologinė virtuvės dalis
3.1.
Nerūdijančio plieno baldų sistemų modulis
- Stalai, lentynos, vežimėliai,
spintelės, pritaikytos profesionaliai virtuvei.
- Aukšto higienos lygio, lengvai
valomos, atsparios chemikalams.
3.2. Šaldymo
įrangos modulis
- Šaldytuvai, šaldikliai, greito
šaldymo įrenginiai su temperatūrų sekimu.
- Išmanus valdymas ir signalizacijos
sistema.
3.3.
Konvekcinės krosnys su išmaniu valdymu
- Kombinuotos garinės/karštos oro
krosnys.
- Išmanus jutiklių valdymas, receptų
įkėlimas, programavimas.
3.4. Šaldomo
darbo stalo modulis
- Darbo paviršius su integruotu šaldymo
skyriumi po stalviršiu.
- Tinka šaltiems patiekalams ruošti bei
produktų laikymui.
4.
Aplinkosaugos ir žiedinės ekonomikos sprendimai
4.1. Atliekų
rūšiavimo modulis
- Spintelės su išmaniu atliekų sekimu
ir žaliųjų rodiklių registravimu.
- Rūšiavimo sistema integruota su
mokymo programomis apie tvarumą.
5. Pagalbinių
procesų moduliai
5.1. Indų
plovimo mašinos modulis
- Profesionali, tyliai veikianti
plovimo įranga su vandens taupymo funkcijomis.
- Integruota su programine įranga
stebėti resursų naudojimą.
5.2. Maisto
malimo įrangos modulis
- Elektrinės pramoninės maisto
smulkintuvės: mėsa, daržovės, duona.
5.3. Daržovių
pjaustymo ir apdorojimo modulis
- Automatinės pjaustyklės, plovimo
vonelės, džiovinimo įranga.
- Greitas veikimas, saugumo jutikliai,
keičiami peilių diskai.
6. Bendri
sistemos techniniai reikalavimai
- Energijos tiekimas: 400V trifazis, su atskirais
saugikliais kiekvienam moduliui.
- Duomenų perdavimas: LAN/Wi-Fi jungtys, suderinamumas su
IoT.
- Valdymas: Centrinis lietimui jautrus ekranas,
nuotolinis valdymas per planšetes.
- Saugumas: Visi moduliai turi CE žymėjimą, naudojami
žemos įtampos valdikliai.
7. Mokymosi
nauda ir inovacijos
- Skatinamas modulinis mokymas
pagal realias situacijas.
- Užtikrinamas skaitmeninių įgūdžių
ugdymas, žaliųjų kompetencijų formavimas.
- Veikia kaip demonstracinė bazė kariuomenei
pritaikytoms mobiliosioms virtuvėms.
- Įgalina duomenų sekimą ir
personalizuotą vertinimą.